skip to Main Content

Exotische gerechten uit de Wereldkeuken zijn heerlijk, maar stichting Sistermoed heeft meer ambities: een verbinding slaan tussen mensen, niet alleen op culinair maar op allerlei gebied. We willen graag bruggen bouwen tussen oude en nieuwe inwoners van Gemert en dat kan op allerlei manieren.

Zo heeft de samenwerking met Heerlijck Hopveld in Gemert ons geïnspireerd om eigen kruiden, groenten en fruit te gaan kweken uit diverse landen.  In de Wereldtuin werken we iedere zaterdag samen in het zaaien/planten, onderhouden en oogsten van groenten, fruit en kruiden. Veel producten worden vervolgens weer gebruikt in de Wereldkeuken.

De Wereldtuin bestaat uit 4 vakken. We hebben een fruittuin met vooral zacht fruit zoals frambozen en bessen; een kruidentuin met onder andere kervel, rozemarijn, dropplant en salie. Twee vakken zijn ingedeeld op wisselteelt. Hier groeien onder andere zoete aardappels, sjalotten, aubergines, tomaten en allerlei peulvruchten.

Wilt u met ons samenwerken, als vrijwilliger of als organisatie?  Kom gerust eens langs op zaterdagochtend en ervaar onze nieuwe ontmoetingsplek in de buitenlucht. Of stuur ons een berichtje via deze pagina.

Dit filmpje is gemaakt voor het programma BinnensteBuiten van KRO-NCRV.